top of page

David Antonio Corres

051.jpg

Daniel danser og koreograf født i Argentina, med lang erfaring innen flamencodans, spansk dans og samtidsdans. For tiden jobber i Ursula lopez Flamenco danza akademi.

 

Fra begynnelsen av sin profesjonelle karriere, i en tidlig alder, jobbet han med store navn innen nasjonal og internasjonal dans i anerkjente scener i Argentina. Hans entusiasme og nysgjerrighet har ført til at han begir seg ut i flere bevegelsesdisipliner og i forskjellige roller i kunstnerisk arbeid som i produksjon, regi, belysning og kunstneriske assistanse.

 

I 2009 begynte han på samtidsdans studier ved National University of Tucumán og underviste i flamenco ved Estudio de Danzas Navarro.

Siden 2013 bodde han i Buenos Aires i 6 år og studerte en bachelorgrad i koreografisk komposisjon ved UNA og spesialiserte seg i klassisk spansk dans ("Interpreter of Spanish Dance"). I denne perioden var han en del av UNAs dansekompani, "AL-Andaluz" -balletten og "PRISMA" Company. Her jobbet han med anerkjente flamencoartister som Manuel Liñán, Jesús Carmona og José Maldonado. Samtidig underviste han i moderne dans og flamenco, og utvikler seg som koreograf og deltar i nettverket av profesjonelle og uavhengige tablaos i Buenos Aires.

 

I 2017 gjorde han en studietur til byene Sevilla og Madrid, og da han kom tilbake hadde han premiere på "CERCA" med sin dansepartner Mónica Romero og "CASA Kynodontas" som regissør og førstedanser, og vant prisen Radar-stipendet fra Recoleta Cultural Center.

 

Siden 2019 bor han i Sevilla med støtte fra National Arts Fund (Argentina) for å perfeksjonere seg på Escuela FlamencoDanza de Úrsula og Tamara López. Han jobber for tiden på flamencoscenen/Tablaoen "Pura Essence" i det historiske flamenco nabolaget Triana og trener med verdenskjente danseprofesjonelle som Israel Galván, Jesús Carmona, Marco Flores, Paula Comitre, Lucía "La Piñona" og Andrés Marín.

 

Han deltok nylig i FLAMDEMIA Tablao Online-sending som streamet fra Factoría Cultural i det kjente boligområdet “3000 viviendas” og jobber i den uavhengige flamencokretsen i Sevilla.

bottom of page