Våre Kurs - Flamenco Oslo

Pedagogisk plan · September - november 2019 

* Gratis prøvetime, velkommen!

* Velkommen til vårt nye Klassisk spanskkurs

Denne høstens program blir en del av den nye produksjonen til Oslo Internasjonale Flamencofestival 2020. I den forbindelse har vi æren av presentere et samarbeid med Ursula López, koreograf ved Balletten i Andalucia. López skal jobbe frem produksjonen ”La leyenda del tiempo”, som vil ha sin premiere under festivalen 2020. Forestillingen er til ære for den store flamencosangeren Camarón de la Isla.

 

Norges flamencoforbund vil gjerne invitere dere alle til å delta i sceneoppsetningen (selvfølgelig er det valgfritt). Det vil være tre nivåer, slik at alle kan finne et nivå som passer seg.

 

Nivå 1 vil være en rumba - koreografi, koreografert av ”La Choni” og Bellali Austria

Nivå 2 vil være en zambra + vifte - koreografi og med (ekstra koreo med mantón "Roma" fra Vicente Amigo)

Nivå 3 vil være en koreografi som utvikles av Ursula López og David Montero (med live gitar - palo Bulerías, Soleares fra Camarón)

 

Denne høsten vil vi også samarbeide med danser David Montero fra Sevilla. Montero kommer til Oslo to ganger månedlig for å jobbe med teknikk i de ulike koreografiene. Bellali Austria vil være ansvarlig lærer på nivå 1 og danseklassen for barn. Hun vil bistå Montero på nivå 2 og 3.

 

Formell profesjonalisering

Norges flamencoforbund har gleden av å fortelle at vi har inngått et samarbeid med de andalusiske myndighetene og den Escuela flamenca de Andalucía for å profesjonalisere flamencokunstnere i Norge. Samarbeidet vil gi mulighet for studenter i Norge til å formalisere sin utdanning innen flamenco, og motta skriftlig bevis på dette. Dette er under utvikling, og vi har behov for å vite hvor mange som kunne være interessert i dette før programmet starter. Ta derfor kontakt så snart som mulig, hvis du er interessert i dette, så kan vi også skreddersy et program til deg.

 

Nybegynnere

Vi ønsker alle nye studenter velkommen! Har du lyst til å lære grunnleggende flamenco? Espacio Flamenco Noruega inviterer deg til et introduksjonskurs 2. September. På kurset vil vi jobbe med grunnleggende teknikk, lære å kjenne flamencoens rytmer og jobbe med naturlig bevegelse. Ingen forkunnskaper nødvendig, og ungdom er også velkomne.

Pris

Kr 2300 (hele semesteret) · To kurs = 4400 kr. (hele semesteret) 

Barnekurs 1900 (hele semesteret)
Kontonummer: 1822.78.83827 (Norges Flamencoforbund konto)

Flamenco Norge er en del av Norges flamencoforbund (mer info i forbundet side)

Amatør:

Talenter:

Gir rom for å nyte dansen og å lære mer om dialogen mellom musikere, dansere og scenerommet. Mål: Innta scenen! Det vil si å prøve ut  i praksis det man har lært i klassen, bare for gleden av å danse, eller bare for å være med på den kreative prosessen for dem som ikke liker å opptre på scenen.

Klasser som vil bidra til profesjonaliseringen av dyktige dansere i Norge. Det blir blant annet koreografiske workshops, opptredener på festivaler og ulike arrangementer.

Her kan du:

- Lære flamencoestetikk gjennom de forskjellige flamenco palos.

- Utvikle ditt eget kroppslige uttrykk innen flamencodans og lære om samspillet mellom dans sang og gitar.

- Øve på egne teknikker for flamencodans (piruetter,  armbevegelser, fotarbeid).

- Tilegne deg de ferdighetene som trengs for å utvikle en del av, eller en hel dans.

- Få satt det du lærer inn i flamencoens historiske kontekst.

Drop-in Teknikk  kurs - 220kr

kupong 8 ganger - 1400kr.

NIVÅ

1

Vil du begynne å danse flamenco?

Det er viktig å få en god begynnelse når du skal lære flamenco. Det gir et godt grunnlag for dansen, slik at du ikke skader kroppen din. Vi underviser grunnleggende trinn, teknikk og tradisjonell flamenco og hjelper deg å oppdage din stil og dine muligheter.  Du vil blant annet lære om holdning, styrke og smidighet. Vi vil undervise korte og enkle trinnsekvenser, koordinasjonsøvelser og korte koreografier med mer utfordrende trinnkombinasjoner.

NIVÅ

2

Har du litt erfaring med flamenco?

På dette nivået øver vi på armbevegelser, kroppsholdning, flamencorytmer og fotarbeid. Vi jobber med styrke i armer, mage, rygg og ben, forbedrer hastigheten i fotarbeidet og jobber med kroppsbevissthet og Har du litt erfaring med flamenco? smidighet mens vi har det gøy.

Teknikk

Med morsomme trinnsekvenser og øvelser perfeksjonerer vi armbevegelser og fotarbeid. Vi jobber med musikalitet i fotarbeidet, rytme og temposkifter, romfølelse (kinesfæren), holdning, projeksjon og "organiske" bevegelser.

Koreografisk

Atelier

Denne klassen er for videregående dansere. Her er målet å bygge opp et profesjonelt nivå i både danseuttrykket og i kommunikasjon med musikerne. Her utarbeider vi komplette koreografier elevene kan opptre med.

Vi arbeider også med teknikk, nyansering av fotarbeidet, rytmekontroll og -forståelse, optimale bevegelsesmønstre basert på elevens naturlige bevegelser. Her er det rom for å skape personlige og flytende danseuttrykk.

 Flamenco-

perkusjon

Liker du flamenco og ønsker å lære det grunnleggende flamencoperkusjon?

På kurset fokuseres det på å lære takt, rytme og teknikk på flamencocajon.

Palmaskurs

En innføring i flamencomusikken for dansere, musikere og andre interesserte.

Velkommen til et nytt semester på FlamencoVerkstedet. Vi gleder oss til å komme i gang igjen! I høst vil det også være palmaskurs, denne gangen mer rettet mot palmas til dans. Den første halvtimen vil vi arbeide med palmas, contra, rytmisk presisjon og lytting til musikk som alltid. Den andre halvtimen vil vi arbeide med en danser i gruppen som har et stykke av en dans de vi jobbe med. Vi vil lære å gjøre palmas til denne dansen/danse-snurten, og snakke om struktur/dynamikk/rytmikk i forbindelse med den. Dette er lærerikt og givende for alle parter.
Er du en danser som har en koreografi du kunne tenkt å jobbe med gitar? Da er du hjertelig velkommen til å være med som danseren vår, bare avtal med meg på forhånd så vi kan sette av en dag til din dans. Du betaler det samme som de som kommer for å klappe, og får nyttige tilbakemeldinger og tips i forhold til musikken i dansen din.

Klassisk spansk dans

​Den klassiske spanske dansen er basert på komposisjoner inspirert av folkemusikk og klassiske danseres introduksjon av folkedanser på scenen, på midten av 1800-tallet.

I dette kurset vil vi gå igjennom grunnleggende klassisk spansk dans.

Vi lærer å spille kastanjetter, med deres særegne musikalitet og rytme. Vi lærer den klassiske skolens danseuttrykk (sisol, retortillé rodazanes, echappé, assemblé, sobresaut etc.), og de forskjellige bevegelsenes tilhørende kastanjettspill. Vi lærer om stilarter, quiebros

​ ​

(rotasjon og cambré), armbevegelser, holdning og ekspressivitet.  Vi lærer om bruken av rommet, kvalitet og musikalitet. Og det viktigste: å nyte dansen, kreativiteten og uttrykksmulighetene.

Oppmuntre til kreativitet gjennom dans. Vi underviser barn i grunnleggende flamenco gjennom morsomme leker i dans, rytme, musikk og perkusjon.

 

Flamenco barnedans gir barn mulighet til å utvikle et positivt forhold til kroppen sin, lære det grunnleggende i dansen, i utforskning og i lek. Dansen skaper et rom for utfoldelse og kreativitet, som styrker barnas selvtillit og selvstendighet. Den gir ny innsikt og hjelper dem til å lære å tenke på en ny måte. Elevene øver på grunnleggende motoriske ferdigheter og det brukes forskjellig musikk og rekvisitter for å bedre kroppskontroll og koordinasjon. Timene har en enkel struktur og dynamikk, der målet er å fremme sunne, sterke og fleksible kropper, og legge til rette for en fremtid med dans eller andre fysiske aktiviteter. Danseundervisning har også positiv innvirkning på kognitive, sosiale og følelsesmessige ferdigheter.​

Flamenco barnedans